31 ting man kan lave når man keder sig.

Jeg har længe drømt om at lave en æske, fyldt med små sedler med gode idéer til hvad vi som familie kan lave, enten alle 3, eller kun min mand og jeg. Så takket være pinterest og min egen hjerne fik jeg skrevet nogle gode idéer.

 1. Læg et puslespil
 2. Opdater familiekogebogen (Vi har en ringbindsmappe fyldt med udprint og som BURDE være i alfabetisk orden, men tit er der bare løse ark i 😂)
 3. Sorter ting til genbrug (og ikke mindst, KØR ting på genbrug)
 4. Gå I haven. Ud og gå rundt, få øje på nye blomster måske, eller bare nye muligheder.
 5. Spil musik. Her ikke ment som Spotify, men evt. øv lidt klaver sammen, nogle små billige instrumenter, eller lær et nyt instrument.
 6. Gå på et museum. Her på fyn har vi masser af små seværdigheder og lokalmuseer som man normalt aldrig ville besøge planlagt måske.
 7. Læs en bog eller et skuespil sammen. Vi er så heldige vi har en del skuespil stående, og det giver en særlig stemning at læse et stykke sammen på skift. Eller også bare læs højt for hinanden af hvad som helst.
 8. Picnic🥪🍽. Enten i egen have, eller i en park, eller i bilen en regnvejrsdag. Eller måske bare på stuegulvet?
 9. Se hvad der sker i området af events.🎪🎭 Jeg bruger selv meget www.kultunaut.dk den er super til at søge efter genre og datoer. Og ellers, grib en avis, og se under “det Sker”
 10. Bowl’n’fun, eller andet bowlingecenter 🎳. Mange centre har flere aktiviteter, såsom minigolf, legeland, eller noget helt 3. Bowling behøver ikke være en stor begivenhed hver gang, såsom fødselsdag eller julefrokost, men kan sagtens nydes en alm. hverdag.
 11. Biblioteket 📖. De fleste biblioteker har noget for børn, og måske man selv lige falder over en spændende bog. (Note to self: Husk at aflevere inden for tidsfristen)
 12. Besøg nogen 👩🏿‍🤝‍🧑🏽. Det behøver ikke være så planlagt, og med mad og alt muligt. Bare ring op, og spørg om de giver en kop kaffe. Det er tit de spontane besøg jeg synes man husker længe efter.
 13. Flyv med drage 🪁 . Noget jeg ikke har gjort i over 15 år. Det kan være en nem hjemmelavet en, eller en flot indkøbt man sætter op.
 14. Vask bil 🚗 – ja, en af de måske mere kedelige, som kan virke som en uoverskuelig opgave, hvis man indregner støvsugning og oprydning samtidig. Det behøver ikke være den store tur i vaskehal hver gang, en spand og en svamp kan man komme langt med, særligt når et barn får lov. Og så ellers bare generelt, man kan altid finde noget at gå i gang med inde i bilen.
 15. Spille brætspil. ♟♠♣♥ Eller kortspil selvfølgelig. Frem med det gamle uno, eller bare læg en kabale sammen. Og ellers gå på genbrug og køb nogle nye brætspil. Flere steder i landet findes også brætspilscaféer, enten de helt store, og ellers har mange caféer med respekt for sig selv sikkert et backgammon.
 16. Yoga! 🧘‍♀️Ja okay, fair nok, den var nok mest til mig selv. Men min mand klager tit over ondt i ryggen, og min datter synes det er sjovt at kopiere hvad jeg gør. Så indimellem sætter jeg en youtube video på, og så gør vi efter det der sker. Som regel er det den fantastiske Adriene jeg sætter på.
 17. Lav hjemmelavet is🍦. Det har jeg aldrig prøvet før, så det skal prøves. Særligt når vi helst ikke spiser sukker, så er det fedt at kunne lave noget selv.
 18. Kortfilmsaften🎞. Vi får set film, der forhåbentligt er så korte så jeg ikke falder i søvn – win/win. Kortfilm kan bare ramme en helt ind i sjælen og så på kun 15 ja endda 5 minutter nogengange. Der er mange kortfilm på Filmcentralen
 19. Se på stjerner. Nok bedst om sommeren, men så ud med tæpper og dyner og sid på havemøblerne og kig op på stjernerne. Evt. med et stjernekort så I kan se hvad der er hvad.
 20. Gå en tur. Så simpelt kan det også gøres.
 21. Spa/welness dag. Enten bare en tur i svømmehallen med noget dampbad, book et sted, eller hvad med hjemme. Andrea elsker at tage creme på, og også at give mine ben creme, så man kan sagtens inddrage hinanden. Masser hinanden, sæt behageligt musik på, tag badekåben på, agurker på øjnene eller i en kande vand, og så bare slap heeeeelt aaaaaf.
 22. Tegne/male. Det gør Andrea hver dag, men hvor tit sætter man sig med og faktisk gør sig umage? Og så er der den tegnebog der står og samler støv… Dejlig mindfuld.
 23. Rulleskøjte/leg på vejen. Ligesom da man var barn, og man tegnede på fortovene, sjippede eller spillede let bold. Vi har en rolig villavej så det kan nemt gøres for os. Igen, er Andrea gået i seng, er det nok ikke ud og lege på vejen jeg skal hvis jeg trækker det kort, men en rulle-tur kan man sagtens tage.
 24. Bage noget. Grib en bog, pinterest, eller bare bag noget du kan.
 25. Fondu. Om det så er ost og kiks, eller chokolade og jordbær. Kan det smeltes? Ja tak!
 26. Tag til torvedag/marked. Der er som regel torvedag om lørdagen, så kom afsted og se hvad der er. Eller tag til et kræmmermarked i nærheden.
 27. Se på fly. Vi snakkede om med den idé at tage til Beldringe Lufthavn og bare se på fly. Igen, tag noget mad med, og gør en hyggetur ud af det.
 28. Svømmehal. Den er altid god.
 29. Legeplads. Det kan også googles, eller findes på enhver skole.
 30. Spil konsolspil. Vi har en masse konsoler, nogen mere brugte end andre, og ellers har vi også gamle PC-spil der kan støves af og blive genforelsket i.
 31. Gør rent på tid. Ja okay, vi slutter så lige med en fesen en, det ved jeg. Men prøv at sætte uret til 20 minutter, og forsøg at rydde så meget op som muligt på kort tid. Evt. gør det som en konkurrence med hvert jeres område, og se hvem der når mest.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen